Content wordt geladen...

nav search share arrow-down download facebook google linkedin mail twitter close arrow-type2 word whatsapp video info home
01. WELKOM IN DEN HAAG

Toonaangevende bedrijven en instellingen


Den Haag is een compacte stad met een prettige, open sfeer. Overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen zitten letterlijk op steenworp afstand van elkaar. Dit zorgt voor korte lijnen onderling. Veel toonaangevende organisaties kiezen dan ook bewust voor Den Haag. Want hier kan je invloed uitoefenen, je netwerk vergroten, unieke samenwerkingen aangaan en het verschil maken in de wereld.

Als regeringscentrum van Nederland is Den Haag dé plek om invloed uit te oefenen op het nationale beleid. Maar ook op internationaal niveau speelt de stad een belangrijke rol. Het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof, Eurojust, Europol en de OPCW hebben hun zetel in Den Haag. Ook vind je er ruim 130 NGO's als Unicef en Oxfam Novib en vrijwel alle buitenlandse ambassades.

Wereldberoemde kennisinstellingen als TNO, het International Institute of Social Studies en het Nederlands Forensisch Instituut zitten in Den Haag. En dankzij de Haagse Hogeschool en de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam, is er een permanente groei van hoogopgeleiden talenten in de stad.

Naast de non-profit sector zijn de economische clusters Energy, Finance & Legal en ICT & Telecom in Den Haag sterk vertegenwoordigd. Je vindt er dan ook de hoofdkantoren van multinationals als Shell, Total, Siemens, Huawei, KPN, T-Mobile, Aegon, ING en Nationale Nederlanden.

Samenwerking binnen en tussen sectoren levert nieuwe kennis en innovatieve producten op. Denk bijvoorbeeld aan The Hague Security Delta, het grootste veiligheidscluster van Europa. Hierin werken ruim 13.000 mensen in zo'n 400 organisaties met elkaar samen om de cyberveiligheid in de wereld te vergroten.

En natuurlijk is Den Haag ook tot ver over de landsgrenzen bekend door gerenommeerde culturele instituten zoals het Nederlands Dans Theater, Gemeentemuseum en Mauritshuis. Ze zetten Den Haag met indrukwekkende voorstellingen en exposities internationaal op de kaart.

Den Haag is van oudsher een open stad en biedt juist bij het verbinden van toonaangevende bedrijven, unieke kennisinstellingen, culturele instellingen en overheid meerwaarde: Een gesprek met een minister, een vergadering bij het Internationaal Gerechtshof, een bespreking bij Shell, een seminar in het Gemeentemuseum of een gedachtewisseling met een onderzoeker van het NFI, in Den Haag is alles dichtbij.

Vragen?
Neem contact met ons op

Bureau Citybranding