Content wordt geladen...

nav search share arrow-down download facebook google linkedin mail twitter close arrow-type2 word whatsapp video info home
01. WELKOM IN DEN HAAG

Regeringscentrum


Als regeringscentrum van Nederland is Den Haag iedere dag in het nieuws. Vrijwel alle belangrijke beslissingen over de toekomst van ons land worden hier genomen. Journalisten doen dagelijks verslag van politieke ontwikkelingen en beleid vanuit Den Haag.

Het is uniek dat de Nederlandse regering in Den Haag zetelt en niet in de hoofdstad van het land. Dat is bijna nergens anders in de wereld zo. Ook de ministeries en buitenlandse ambassades zijn in Den Haag gevestigd. Dat trekt veel bedrijven, congressen, lobbyisten, adviseurs, diplomaten en journalisten aan. Want Den Haag is de plek waar je moet zijn als je invloed op het beleid wilt uitoefenen en je netwerk vergroten. Het geeft de stad een bijzondere dynamiek.

Het prachtige, historische Binnenhof staat symbool voor de Nederlandse regering en politiek. De Eerste en Tweede Kamer komen hier bij elkaar en in het Torentje vind je de werkkamer van de minister-president. In de Ridderzaal spreekt het staatshoofd, de koning, ieder jaar tijdens Prinsjesdag de troonrede uit, waarin de regering haar beleid voor het komende jaar presenteert.

Op steenworp afstand van het Binnenhof staan de moderne torens van de ministeries. De indrukwekkende gebouwen  bepalen de skyline van de stad. Den Haag heeft een open sfeer en biedt onverwachte extra’s: zo gaat de minister-president, net als ieder ander, gewoon op de fiets naar zijn werk of kun je een politicus of journalist tegenkomen op een van de vele terrassen.

Vragen?
Neem contact met ons op

Bureau Citybranding