Content wordt geladen...

nav search share arrow-down download facebook google linkedin mail twitter close arrow-type2 word whatsapp video info home

11. Investeerders


Den Haag groeit. De stad is al jarenlang een magneet voor expats en professionals, maar trekt ook steeds  meer studenten aan. Deze instroom van nieuwe inwoners dankt de stad vooral aan alle internationale instellingen die hier gevestigd zijn. Den Haag is immers niet alleen het regeringscentrum van Nederland maar ook één van de belangrijkste VN-steden in de wereld.

Het Internationaal  Gerechtshof, Het Internationaal Strafhof en tientallen andere gerenommeerde internationale organisaties, verlenen Den Haag de status van internationale stad van vrede en recht. Hier wordt al vele decennia dagelijks samengewerkt aan oplossingen voor complexe internationale vraagstukken.

Den Haag is dan ook een logische en aantrekkelijke locatie voor internationale hoofdvestigingen van multinationals als Shell, Total en Siemens. Maar ook start-ups en technologiebedrijven vestigen zich dankzij The Hague Security Delta, het grootste Europese veiligheidscluster, steeds vaker in de stad. Groot en klein, gevestigd en innovatief: deze bedrijven vinden in het Beatrixkwartier het tweede business district van Nederland. Goed bereikbaar, vlakbij de historische binnenstad en op een steenworp afstand van elf kilometer zandstrand. Dat is bijzonder in Europa.

Voor haar nieuwe inwoners is de combinatie van de grootstedelijke en internationale voorzieningen met een groene leefomgeving een vestigingsfactor van formaat. Den Haag is een compacte maar toch wereldse stad met een  internationale en ook persoonlijke sfeer.

De aantrekkingskracht van Den Haag als woonstad en haar rol als vestigingsplek voor multinationals, regeringscentrum van Nederland en internationale stad van vrede en recht maken van deze stad een interessante investeringslocatie.

Bekijk het beeldmateriaal

Beeldmateriaal Investeerders

Vragen?
Neem contact met ons op

Bureau Citybranding