Content wordt geladen...

nav search share arrow-down download facebook google linkedin mail twitter close arrow-type2 word whatsapp video info home

10. Internationale organisaties


In Den Haag werken iedere dag tienduizenden mensen aan een veiliger en rechtvaardiger wereld. Uit alle windstreken komen mensen naar ‘The Hague’ om met elkaar mondiale problemen op te lossen. Met het Vredespaleis als kloppend hart is Den Haag dan ook dé internationale de stad van vrede en recht.

Het bijzondere profiel van de stad trekt veel internationale organisaties, kennisinstellingen en NGO’s aan, hun aantal blijft groeien. Zij kiezen bewust voor Den Haag. Want hier kun je je netwerk vergroten, invloed uitoefenen en het verschil maken in de wereld.

Het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof, Eurojust, Europol en de OPCW hebben hun zetel in Den Haag. Ook vind je er ruim 170 NGO's zoals Unicef en Oxfam Novib, vrijwel alle buitenlandse ambassades en de Nederlandse regering. Toonaangevende kennisinstellingen als The Hague Institute for Global Justice, Instituut Clingendael en International Institute of Social Studies trekken professionals vanuit de hele wereld naar de stad. En dankzij de internationale campussen van de Haagse Hogeschool en de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam, is er een permanente groei van hoogopgeleid talent.

Den Haag is een compacte stad met een prettige, open sfeer. Internationale organisaties, kennisinstellingen en overheid zitten letterlijk op steenworp afstand van elkaar. Dit zorgt voor korte lijnen onderling. Een vergadering bij het Internationaal Gerechtshof, een bespreking met een diplomaat of een seminar bij een internationale conferentie in het World Forum, in Den Haag is alles dichtbij.

Dankzij haar goede bereikbaarheid via luchthavens, spoorwegen en snelwegen ligt de wereld in Den Haag binnen handbereik. De levendige internationale community geeft de stad extra aantrekkingskracht. De internationals genieten van het laagdrempelige verenigingsleven, de vele internationale restaurants en het bijzondere cultuuraanbod. En van het strand natuurlijk. Het strand van Den Haag is maar liefst elf kilometer lang en ligt dicht bij de historische binnenstad. Stap op de fiets en een kwartiertje later snuif je op het strand de frisse zeelucht op. “The Hague sets your mind free.”

Vragen?
Neem contact met ons op

Bureau Citybranding