Content wordt geladen...

nav search share arrow-down download facebook google linkedin mail twitter close arrow-type2 word whatsapp video info home

05. Bedrijven


In Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, werken iedere dag tienduizenden mensen aan oplossingen voor complexe internationale vraagstukken. Het is een wereldse en tegelijk compacte stad. Overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en internationale organisaties zitten op steenworp afstand van elkaar. Dit zorgt voor korte lijnen onderling: hier kun je je netwerk uitbreiden en invloed uitoefenen. Op nationaal en internationaal niveau. Multinationals zoals Shell, Siemens, Huawei en NN Group voelen zich dan ook thuis in Den Haag.

De economische clusters Energy, Finance & Legal, IT & Mobile en Security zijn in Den Haag sterk vertegenwoordigd. Ook is de stad het regeringscentrum van Nederland, waar dagelijks belangrijke beslissingen worden genomen over de toekomst van het land. Kennisinstellingen zoals de Haagse Hogeschool en de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam, zorgen voor een permanente groei van hoogopgeleide talenten in de stad.

Het is de goede samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen en binnen de sectoren die Den Haag zo bijzonder maakt. Die levert nieuwe kennis en innovatieve producten op, zoals bijvoorbeeld gebeurt in The Hague Security Delta, het grootste veiligheidscluster van Europa. Hierin werken ruim 13.000 mensen in zo'n 400 organisaties samen om de cyberveiligheid in de wereld te vergroten.

In Den Haag  is het prettig wonen en werken: de open sfeer en de levendige internationale community met tienduizenden expats geven de stad extra aantrekkingskracht.  Bedrijven van groot tot klein, van innovatieve start-ups tot multinationals vinden er hun plek. Bijvoorbeeld in het Beatrixkwartier, het tweede business district van Nederland. Goed bereikbaar, vlakbij de historische binnenstad en op een steenworp afstand van elf kilometer zandstrand.

Dankzij haar goede bereikbaarheid en infrastructuur, bijzondere profiel als stad van vrede en recht en internationale allure trekt Den Haag  bovendien steeds vaker grote Internationale congressen aan: de Nuclear Security Summit (2014), de Global Conference on Cyber Space (2015) en One Young World in 2018.

Welkom in Den Haag, dé plek om samen te werken aan de innovaties en internationale vraagstukken van de toekomst!

Bekijk het beeldmateriaal

Beeldmateriaal Bedrijven

Vragen?
Neem contact met ons op

Bureau Citybranding